Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Čajnica pri parku
(12.04.2021)

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Čajnica pri parku so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Čajnica pri parku (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja Julija Šram Arsovski s.p., Ulica heroja Tomšiča 4, 2000 Maribor, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v spletni trgovini Čajnica pri parku, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Čajnica pri parku, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza;
 • način plačila in dostave;
 • časovno veljavnost ponudbe;
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka;
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta, se ponudba spletne trgovine Čajnica pri parku ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi Pošta Slovenije ali DPD dostava);
 • z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Čajnica pri parku – Julija Šram Arsovski s.p., (po ponudbi/predračunu);
 • različne druge oblike elektronskega plačila s plačilnimi karticami.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj Račun).

Cene

Spletna cena velja za vse člane spletne trgovine Čajnica pri parku. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

*Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati poljubno dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito in v skladu s ceno/stroškom pošiljanja, kot je navedeno ob naročilu.

Cenik za dostavo (že z DDV):

OBRAČUNA spletna trgovina Čajnica pri parku (v primeru izbire dostavitelja Pošta Slovenije):

 • Nakup od 0 € do 50 € >> 3,29 €
 • Nakup nad 50,01 € >> dostava BREZPLAČNA

OBRAČUNA Pošta Slovenije ob dostavi (Plačilo po povzetju):

 • Nakup do 96,00 € ……. 1,05 €
 • Nakup nad 96,00 € ….. 1 % vrednosti nakupa

“On-line” plačilo (Kreditne kartice, nakazilo na TRR oz predračun): ……. 0,00 €

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Postopek nakupa pred oddajo naročila

1. Izbira izdelkov

Pred oddajo naročila je v spletni trgovini potrebno izbrati željene izdelke. To storite tako, da v pogledu posameznega izdelka kliknete na gumb “V košarico”.

2. Potrditev košarice oz. povzetek naročila

Po ustrezno izbranih izdelkih se premaknete na stran košarice oz. blagajne (www.cajnica.com/kosarica/). Tukaj lahko ponovno pregledate vaše izbrane izdelke ter jim ustrezno spremenite količino, dodate nove izdelke ali jih odstranite iz košarice.  

3. Prijava

V tem koraku nakupa se je potrebno prijaviti ter oddati osebne podatke. Oddaja osebnih podatkov je namenjena zgolj dostavi in je v skladu z GDPR. Nakup lahko opravite kot gost (hitri nakup, brez nadaljnjega shranjevanja podatkov).

4. Naslov

Pri izbiri naslova določite vaš željeni naslov dostave. Naslov dostave je lahko drugačen od vašega osebnega naslova – v tem primeru torej izbrane izdelke pošljemo na izbrani naslov.

5. Dostava

Pri izbiri dostave lahko izberete način dostave (Pošta Slovenije, osebni prevzem naročila) s klikom na željeno dostavo.

6. Plačilo

Zadnji korak je namenjen končnemu preverjanju ter končni potrditvi vašega naročila. S klikom na gumb se strinjate z oddanim naročilom ter pogoji poslovanja ter dokončno potrdite vaš nakup.

Postopek nakupa po oddaji naročila

1. Naročilo v čakalni vrsti

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto V OBDELAVO. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno

Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko, ki jo je dodal ob oddaji naročila. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec, ki naroči izdelke v spletni trgovini Čajnica pri parku (www.cajnica.com), lahko, v primeru, da z naročenimi izdelki ni zadovoljen ali želi od pogodbe (nakupa) iz kakršnegakoli razloga odstopiti, v roku 14 dni od prejema izdelka sporoči (pisno ali na e-naslov: info@cajnica.com) podjetju, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Nato mora v roku 14 dni po sporočilu blago v nespremenjeni količini in nepoškodovano poslati podjetju. Tudi če v roku 14 dni od prejema blaga blago vrne, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupcu v roku 14 dni od prejema sporočila vrnemo vsa opravljena plačila brez da kupec to zahteva.

Kupec mora ponudnika o odstopu od pogodbe obvestiti na obrazcu (obrazec dobite tu) ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži.  Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

Več tudi na:

http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11915

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO513

* OPOMBA: V primeru personaliziranih izdelkov in/ali izdelkov narejenih po meri pravica od odstopa nakupa NE velja. Kot tudi narekuje zakon o varstvu potrošnikov (43. člen): “… potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah: o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam; o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;”.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Spletna trgovina Čajnica pri parku uporablja naslednje piškotke, za namene boljše uporabniške izkušnje:

 • Kodirana identifikacijska številka uporabnika: Nam omogoča sledenje vsebini preko večih strani. Brez tega piškotka bi se vam na vsaki naslednji strani izdelki stresli iz košarice.
 • PHPSESSID: Vzpostavitev uporabniške seje in delovanja piškotkov.
 • _ga: Statistika Google analytics – anonimno beleženje statistike.
 • popup_footer: Si zapomni, če ste zaprli pojavno okno na dnu z nagradno igro, da vas ne moti pri nadaljnjem brskanju.
 • popup_cookie: Si zapomni, če ste zaprli pojavno okno z opozorilo za piškotke, da vas ne moti pri nadaljnjem brskanju.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Z oddajo svojega e-poštnega naslova uporabnik daje izrecno privolitev, da lahko Julija Šram Arsovski s.p., Čajnica pri parku, Ulica heroja Tomšiča 4, 2000 Maribor, vpisane osebne podatke obdeluje z namenom ugotavljanja uporabnikovega zanimanja za rešitve spletne trgovine Čajnica pri parku.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
 • pošiljatelj bo jasno razviden; različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja / komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Opozorila

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Kupec mora biti polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Prijetno nakupovanje!

Julija Šram Arsovski


Pogoji uporabe
(12.04.2021)

Z uporabo te Spletne strani se strinjate z naslednjimi pogoji:

Vaš dostop do in uporaba Spletne strani (Stran), sta predmet naslednjih Pogojev uporabe in ti so skladni z vsemi zakoni in predpisi. Z dostopom do Strani in njeno uporabo sprejemate, brez omejitev ali prilagoditev, te Pogoje uporabe ter potrjujete, da se vsi drugi dogovori med vami in Julijo Šram Arsovski s.p., prilagodijo glede na to vsebino. Če se ne strinjate in ne sprejmete pogojev brez omejitev in kvalifikacije, vas prosimo, da stran zapustite.

Lastništvo vsebine

Spletna stran in celotna vključena vsebina, vendar ne izključujoča, vsi teksti in podobe (Vsebina) so last in registrirani s strani Julije Šram Arsovski s.p., ali drugih z vsemi pridržanimi pravicami, razen če je napisano drugače. Vse vsebine, blagovna znamka, logotip, storitvena znamka, registrirana in neregistrirana blagovna znamka Julija Šram Arsovski s.p., ali drugih. Uporaba Vsebine, razen kot je podana v teh Pogojih uporabe, brez pisnega dovoljenja lastnika Vsebine, je strogo prepovedana. Opozarjamo tudi, da bo Julija Šram Arsovski s.p., na vse načine, predvidene v zakonu, vključno s kazenskopravnim pregonom, strogo uveljavljala pravice intelektualne lastnine.

Uporaba strani

Julija Šram Arsovski s.p., dovoljuje uporabo Spletne strani, kot sledi:

 • slike se ne smejo naložiti;
 • vsebino si lahko naložite, vendar samo za nekomercialno ali osebno uporabo in pod pogojem, da tudi ohranite vsa obvestila o avtorskih pravicah in drugih lastniških obvestilih, vsebovanih na vsebini;
 • prepovedano je distribuirati, spreminjati, kopirati (razen kot je določeno zgoraj), prenašati, razstavljati, ponovno uporabljati, reproducirati, objavljati, licencirati, ustvarjati izpeljanih del, prenašati, prodajati ali kako drugače uporabljati vsebine, brez pisnega dovoljenja Julije Šram Arsovski s.p.;
 • prepovedano je uporabljati Spletno stran za postavitev ali prenos materialov, ki kršijo ali ogrožajo, so lažni, zavajajoči, neprimerni, nadlegujejo, klevetajo, obrekujejo, so vulgarni, opolzki, škandalozni, podžigajoči, pornografski ali posvetni, ali drugih materialov, ki bi lahko snovali ali spodbujali dejanje, ki bi se obravnavalo kot kazenskopravna žalitev, kot povod za civilnopravno tožbo, ali kakorkoli drugače kršili katerikoli zakon. Julija Šram Arsovski s.p., bo popolnoma sodelovala s pravnimi organi ali sodnimi postopki, ki bodo od nje zahtevali ali narekovali razkritje identitete vsakega, ki bo postavil ali prenašal takšne informacije ali material;
 • prepovedano je uporabljati Spletno stran za namene oglaševanja ali v komercialne namene.

Zasebnost

Vsi osebni podatki (npr. ime, naslov, telefonska številka ali e-poštni naslov), ki jih posredujete na Spletno stran po elektronski pošti ali kako drugače, se bodo uporabljali v skladu s pravili Zasebnosti, ki so objavljeni na Spletni strani. Vsaka druga komunikacija ali gradivo, ki ga posredujete na Spletno stran, kot so vprašanja, komentarji, predlogi ali podobno, se obravnavajo kot nezaupni in nelastniški. E-poštni naslov in drugi prenosi ne bodo kodirani ali kako drugače zavarovani. Predstavljate in jamčite, da vse informacije, ki jih zagotavljajte v povezavi z vašo uporabo Spletne strani, so in bodo ostale resnične, točne in popolne ter da boste redno ohranjali in posodabljali te informacije.

Razveljavitev garancij

Spletna stran in vsa programska oprema, storitve, vsebina in uporabniška vsebina, ki so na voljo na spletni strani, so predmet sprememb. Zagotovljene so za vas “kot je”, brez garancije katerekoli vrste, bodisi izražene ali posredne, vključno, vendar ne omejeno na, posredna jamstva za prodajo, ustrezajo določenemu namenu, ali nekršitvam.

Prosimo, upoštevajte, da nekatere zakonodaje morda ne dovoljujejo izključitve naznačenih jamstev in zato nekatere zgornje izključitve za vas morda ne veljajo. Brez omejevanja zgoraj navedenega Julija Šram Arsovski s.p., niti ne utemeljuje niti ne predstavlja, da z uporabo Vsebine uporabnik ne bo kršil katerekoli pravice tretjih strank, niti da bo Vsebina točna, popolna ali posodobljena. Poleg tega s sklicevanjem na razprave, klepete, postavitve, prenose, elektronske table za obvestila in podobnega. Julija Šram Arsovski s.p., ne prevzema nikakršne zakonske ali druge odgovornosti, ki izhajajo iz kakršnihkoli kršitvenih, grozilnih, lažnih, zavajajočih, neprimernih, vznemirjajočih, žaljivih, obrekljivih, vulgarnih, opolzkih, škandaloznih, podžigajočih, pornografskih ali posvetnih oziroma katerihkoli stvari, ki bi lahko predstavljale ali spodbujale ravnanje, ki bi se obravnavalo kot kaznivo dejanje, dajalo povod za civilnopravno odgovornost ali drugače kršilo kakršenkoli zakon na katerikoli lokaciji te spletne strani.

Izključitev odgovornosti

To stran uporabljate na lastno odgovornost. Julija Šram Arsovski s.p., ali njeni pridruženi subjekti in drugi subjekti, ki so vključeni v ustvarjanje, produciranje ali izročanje spletne strani in njihovi posamezni direktorji, uslužbenci, zaposleni, agenti, delničarji, licencorji ter predstavniki, niso odgovorni za katerokoli neposredno, posredno, kazensko, naključno, specialno, posledično, svarilno in kazensko škodo, ki bi utegnila izvirati iz spletnih strani ali bi bila povezana z njeno uporabo ali njeno vsebino, naj bo osnovana na pogodbi, odškodninski odgovornosti, objektivni odgovornosti ali kako drugače, četudi so obveščeni o možnosti takšne škode. Prosimo, upoštevajte, da nekatere zakonodaje morda ne dovoljujejo izključitve naznačenih jamstev, zato nekatere zgornje izključitve za vas morda ne veljajo.

Povezave do spletnih strani tretjih strank

Spletna stran lahko vsebuje povezave do spletnih strani, ki so v lasti ali upravljanju s strani drugih oseb, kot je Julija Šram Arsovski s.p., Take povezave so na voljo le v vašo korist. Julija Šram Arsovski s.p., ne nadzira in ne odgovarja za vsebine, zasebnost ali varnost na teh lokacijah. Brez omejevanja zgoraj navedenega Julija Šram Arsovski s.p., izrecno zavrača vsakršno odgovornost, še posebej:

• če take strani kršijo pravice intelektualne lastnine katerekoli tretje stranke;

• če so netočne, nepopolne ali zavajajoče;

• če niso primerne za prodajo ali za določen namen;

• če ne zagotavljajo ustrezne varnosti;

• če vsebujejo viruse ali druge stvari destruktivne narave;

• če so žaljivi ali obrekljivi.

Julija Šram Arsovski s.p., ne potrjuje vsebine, ali katerihkoli proizvodov ali storitev, ki so na voljo na takih straneh. Če vzpostavite povezavo do takšnih spletnih strani, to storite na lastno odgovornost in brez dovoljenja Julije Šram Arsovski s.p.

Revizija Pogojev uporabe

Julija Šram Arsovski s.p., Čajnica pri parku lahko kadarkoli in brez obvestila spremeni te Pogoje uporabe in posodobi te informacije. Vezani ste na te spremembe, zato morate za pregled veljavnih Pogojev uporabe periodično obiskati to stran.

Zakon in pristojnost

Te Pogoje uporabe in vašo uporabo Spletne strani ureja pravo Slovenije, ne glede na njegovo izbiro predpisov prava in določbe Konvencije ZN o prodaji blaga in drugih predpisov EU ali lokalnih predpisov s podobno vsebino. Sodišče splošne pristojnosti, s sedežem v Mariboru, bo imelo izključno pristojnost v zvezi z vsemi in vsakim sporom, ki izhaja, je povezan z/ali v zvezi s temi Pogoji uporabe in/ali Spletne Strani ali v katerem so ti pogoji uporabe in/ali spletnega mesta materialno dejstvo.


Varnost nakupov v Spletni trgovini Čajnica pri parku
(12.04.2021)

Ker cenimo vašo zasebnost, vaše podatke vedno skrbno varujemo. Vse posredovane informacije so varovane pred vdorom tretjih oseb, kar vam zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje. Naročene izdelke plačate ob prevzemu, pri vsakem pa imate na voljo tudi brezplačno poizkusno dobo.

Politika varovanja osebnih podatkov na kratko

Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.

Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.

Vaše kontaktne in osebne podatke lahko posredujemo tretji stranki, v kolikor ste privolili v kontaktiranje (Pristopna izjava).

Nikoli vam ne bomo pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili, razen v primeru pomembnih transakcijskih e-sporočil.

Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od katere koli naše e-pošte.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov. Spletna trgovina Čajnica pri parku ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Spletna trgovina Čajnica pri parku bo uporabila vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Spletna trgovina Čajnica pri parku ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržila drugje, razen če posredovanja podatkov tretji stranki izrecno dovolite. Zaposleni v spletni trgovini so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na spletno stran www.cajnica.com, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran Čajnica pri parku. Spletna trgovina Čajnica pri parku uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo naše spletne strani.

Varnost

Spletna trgovina Čajnica pri parku si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Mladoletne osebe

Spletna trgovina Čajnica pri parku močno priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani Čajnica pri parku brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Spletna trgovina Čajnica pri parku ne bo nikoli zavestno zbirala osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabila ali jih razkrila tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti.

Kontakt:

Tel: 040 669 369

E-pošta: info@cajnica.com

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani www.cajnica.com.

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena v tej izjavi o varovanju osebnih podatkov.


ZASEBNOST
(12.04.2021)

Splošno

Julija Šram Arsovski s.p., spoštuje zasebnost vsakega posameznika, ki obišče naše spletne strani. Pogoji varovanja zasebnosti s strani Julije Šram Arsovski s.p., opisujejo načine zbiranja in kasnejše uporabe podatkov.

Osebni podatki

Julija Šram Arsovski s.p. na svojih spletnih straneh ne bo zbirala podatkov, ki bi omogočali osebno identifikacijo posameznikov (na primer ime in priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov), razen če le-ti ne bodo posredovani prostovoljno. V kolikor ne želite, da bi imeli dostop do vaših osebnih podatkov, nam le-teh ne posredujte.

Če pa nam svoje osebne podatke posredujete, jih bomo uporabili v naslednje namene, razen če ne bo drugih določil: vaše podatke lahko shranimo in obdelamo tako, da bomo bolje razumeli vaše potrebe in ugotovili, kako lahko še izboljšamo naše proizvode in storitve. Julija Šram Arsovski s.p., ali druge pravne osebe, ki delujejo v našem imenu za promocijske in oglaševalske namene, lahko uporabijo te podatke za vzpostavitev stika z vami, agregatne podatke (ne individualnih) o obiskovalcih in/ali uporabnikih naših spletnih strani pa lahko posredujemo tudi tretjim osebam.

Vaših osebnih podatkov ne nameravamo in jih tudi v prihodnje ne bomo prodajali, posojali ali tržili tretjim osebam. Starši se morajo zavedati, da bo Julija Šram Arsovski s.p. pri uporabi zasebnih podatkov upoštevala določila o varovanju zasebnosti. Podatki, ki jih otroci ali drugi prostovoljno posredujejo v klepetalnicah, v izmenjavi elektronske pošte, na elektronskih oglasnih deskah in podobnem, so lahko uporabljeni s strani tretjih oseb za posredovanje neželenih elektronskih sporočil. Julija Šram Arsovski s.p. spodbuja vse starše k temu, da otroke poučijo o varni in odgovorni uporabi njihovih osebnih podatkov na vseh spletnih straneh.

Posebno sporočilo za starše

Stran, ki jo trenutno obiskujete, je ena od spletnih strani, namenjenih splošni javnosti. Določene spletne strani bodo občasno varovane s posebnimi določili o varovanju zasebnosti in ne s splošnimi, ki bodo vsebovala posebna določila glede otrok in zasebnosti.

Dodatni samodejno zbrani podatki

V nekaterih primerih lahko samodejno (brez postopka registracije) zbiramo tehnične podatke o vašem obisku na naših spletnih straneh, ki pa jih ne moremo uporabiti za osebno identifikacijo. Primeri takšnega zbiranja podatkov so identifikacija spletnega brskalnika, ki ga uporabljate, identifikacija računalniškega operacijskega sistema, ki ga uporabljate, in naslov spletne strani, s katere ste se povezali z našo spletno stranjo.

Podatki, ki jih vaš računalnik shranjuje samodejno – piškotki

Ko obiščete katero od naših spletnih strani, lahko v vaš računalnik shranimo določene podatke, ki se arhivirajo v obliki “cookie” ali drugih podobnih datotek in nam lahko pomagajo na več različnih načinov. “Cookie” datoteke nam omogočajo prilagoditev naše spletne strani vašim željam in preferencam. Večina internetnih brskalnikov omogoča brisanje “cookie” datotek s trdega diska vašega računalnika, prepreči lahko shranjevanje tovrstnih datotek, ali pa vas pred shranjevanjem opozorijo. Za natančnejša navodila za uporabo teh funkcij, preberite navodila za uporabo vašega spletnega brskalnika ali strani pomoči, ki vam jo brskalnik ponuja.


Postopek vračila
(12.04.2021)

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec, ki naroči izdelke v spletni trgovini Čajnica pri parku (www.cajnica.com), lahko, v primeru, da z naročenimi izdelki ni zadovoljen ali želi od pogodbe (nakupa) iz kakršnegakoli razloga odstopiti, v roku 14 dni od prejema izdelka sporoči (pisno ali na e-naslov: info@cajnica.com) podjetju, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Nato mora v roku 14 dni po sporočilu blago v nespremenjeni količini in nepoškodovano poslati Juliji Šram Arsovski s.p., Ulica heroja Tomšiča 4, 2000 Maribor. Tudi če v roku 14 dni od prejema blaga blago vrne, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupcu v roku 14 dni od prejema sporočila vrnemo vsa opravljena plačila brez da kupec to zahteva.

Kupec mora podjetje o odstopu od pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na svoje stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi, ki jo trenutno uporabljamo. To storite tako, da nas obvestite o dogodku (preko e-maila info@cajnica.com) in vam bomo razložili nadaljnji postopek reklamacije pri trenutni dostavni službi. Za izvedbo reklamacije poškodbe je tako potrebno zadržati originalno embalažo in zaščito (paket v enakem stanju kot ste ga prejeli, brez da bi karkoli dodali, odstranili ali spremenili) in nato z dostavno službo pripraviti Zapisnik o poškodovani pošiljki. Za reklamacijo je potreben tudi račun. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Pomembno

V kolikor je bil paket poslan preko Pošte Slovenije ali ponudnika paketnih storitev, morate obvezno pri njih zahtevati/izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki.

Ko vračate artikel v reklamacijo ali garancijo prodajalcu, morate priložiti kopijo računa. Naslov za vračilo blaga je Julija Šram Arsovski s.p., Čajnica pri parku, Ulica heroja Tomšiča 4, 2000 Maribor.

Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (varna embalaža).

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je v naprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Preberite si tudi Pravilnik o obrazcih v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov.

link: http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11915

Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete na 040 669 369 ali nam pišete na info@cajnica.com.